Dnevnik 314 - Thai na kokosu
Re: Dnevnik 314 - Thai na kokosu
bolje novi, da bude sve pregledno 

❧ “If you can't understand it without an explanation, you can't understand it with an explanation" ☙
- ZelenaLaguna
- Ima zahvala: 5 puta
- pohvaljen: 1 put
malo sam zakasnio al da pitam ,znaci kako sam shvatio nakon sto izredam sve slojeve trebam te slojeve pomjesat pa preko pomjesanog jos jedan sloj kokosa ?
We cranked up the volume and marched to our own drummer ,into the jungle ...
da, u biti stavljaš slojeve samo da možeš kasnije lakše promješati i onda malo izravnaš i staviš taj završni sloj.
ti možeš na bilo koji način promješati, kak tebi paše, samo da se ravnomjerno izmješa sve to skupa
ti možeš na bilo koji način promješati, kak tebi paše, samo da se ravnomjerno izmješa sve to skupa

". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
- Homunculus
- Ima zahvala: 46 puta
- pohvaljen: 38 puta
Jeste da je sa zakašnjenjem ali svaka ti čast i na ovom dnevniku 314!Toliko sam naučio iz tvojih dnevnika da je to neverovatno, baš zbog toga što su detaljni i perfekcionistički urađeni (uostalom kao i tvoji uspešni grow-ovi)
Mislio sam, ako mi se kolonizuju tegle
, da radim baš ovako kao što si ti u ovom dnevniku radio - red kokosa, red raži samo bih kao što si u onom trećem dnevniku na vrh ipak stavio vermikulit zbog zaštite...nego hteo bih nešto da te pitam u vezi kokosa:
da li može da se koristi ovakav izmrvljeni kokosov treset, ovakav je dosta jeftiniji od onog sabijenog u kocke koji se može kupiti u prodavnicama za kućne ljubimce?Evo ti link pa pogledaj molim te da li je to to...pretpostavljam da je to isto ali rekoh ipak da proverim...
http://www.hidroponika.com/srb/index.ph ... uct_id=350
U svakom slučaju veliki pozdrav tebi 314!

Mislio sam, ako mi se kolonizuju tegle

da li može da se koristi ovakav izmrvljeni kokosov treset, ovakav je dosta jeftiniji od onog sabijenog u kocke koji se može kupiti u prodavnicama za kućne ljubimce?Evo ti link pa pogledaj molim te da li je to to...pretpostavljam da je to isto ali rekoh ipak da proverim...
http://www.hidroponika.com/srb/index.ph ... uct_id=350
U svakom slučaju veliki pozdrav tebi 314!
“Stop consuming images and start producing them.”
Terence McKenna
Terence McKenna
pa hvala na lijepim riječima 
koliko vidim nema razlike od onog prešanog i ovog, onaj je prešan samo zbog lakšeg transporta....probaj s time, mislim da ne budeš puno fulao. dobar uzgoj želim

koliko vidim nema razlike od onog prešanog i ovog, onaj je prešan samo zbog lakšeg transporta....probaj s time, mislim da ne budeš puno fulao. dobar uzgoj želim

Pozdrav dobri ljudi, pocetnik sam i imam jedno pitanje.
Odlucio sam se za uzgoj na kokosu,sve mi je jasno, osim onog djela kad poklopim sve sa folijom.
Da li treba staviti tako poklopljene kutije u terarij ili da stoje negde sa strane pa onda u terarij. Ako treba da stoje sa strane koja temperatura bi trebala da bude?
Hvala
Odlucio sam se za uzgoj na kokosu,sve mi je jasno, osim onog djela kad poklopim sve sa folijom.
Da li treba staviti tako poklopljene kutije u terarij ili da stoje negde sa strane pa onda u terarij. Ako treba da stoje sa strane koja temperatura bi trebala da bude?
Hvala

kad posložiš kokos i kolonizirani supstart u posudu, pokrij sa folijom i nožićem ili nečim oštrim probuši rupice svakih 5-8 cm udaljenosti. rupice nek budu veličine jedne kockice u matematičkoj bilježnici
to sve skupa ide na temperaturu 24-26 stupnjeva, pa najbolje je da staviš u box jer je tam kolko tolko sterilna situacija
dok ne izbije micelij napovršinu, onda makni foliju i upali svijetlo.

Nov sam u ovome pa me zanima zalivanje i zanima me sa cim treba da se zaliva predpostavljam sa destilovanom vodom 

Pa ja nisam imal problema sa vodom iz pipe, ako baš želiš smanjiti rizik koristi destilirnu vodu. a koristi onu špricu za ovdu, koja stavra više maglu i s njom jedanom na dan poštrcaj gljive par puta. simuliraj jutarnju rosu