Evo da se i ja malo javim, napravio sam nekog posla pa da opišem i priupitam za neke savjete i malu pomoć...
Stagao sam doma jučer, uspio ponjet teglice sa sobom, ništa se nije sjebalo u transportu niko ništa nije vidio,sve prošlo u redu...ugl evo i slika jedne od 5 'koloniziranih' teglica pa škicnite:
http://img816.imageshack.us/img816/7590/dsc01372ru.jpg
Tu na slici izgleda malo da se libavo koloniziralo ali vidiš i sam kojeg sam datuma slikao a koji je danas
Mislim da je taj dio dobro odrađen nikakvih kontaminacija u teglama nije bilo i super mycelij jako čvrst i bijel kao da je snijega napadalo u teglu
Nego, evo malo prije sam radio kejsing, jebiga koristim ipak zemlju(zemlja - raž) jer nemam vremena nabavljat,tražit i čekat verm...i samo da napomenem cijela soba se osjetila po gljivama
Prvo me zanima koliko treba biti vlažna zemlja? Dovoljno ako sam pošpricao jedno 5-10 puta? Ipak je prvi put špricanja i zemlja je bila užasno suha pa mislim da za početak treba možda malo više? ili?
Druga stvar, koliko bitnu ulogu igra dest. voda? sad sam špricao s vodom iz pipe/slavine, neznam koliko je točno pH vode ali nije tvrda...oće li po tom pitanju bit kakvih zajeba? Od sutra ću kupit destiliranu vodu pa ću s njom dalje...
Koliko bi to sad trebao odokativno špricat svaki dan?
Tepm. je 23-25°C i stoji u mraku...
Neznam et tak sam ja to nekak složio sebi u glavi, možda brijem neki film pa neka me netko ispravi što prije i nadoda obavezno neki savjet pa da odreagiram na vrijeme još dok nije kasno...

"If you only knew the magnificence of the 3, 6 and 9, then you would have a key to the universe.”
- Nikola Tesla