Med, cokolada
-
- Ima zahvala: 22 puta
- pohvaljen: 14 puta
Med, cokolada
Ispricavam se ak je tema bila na dnevnom redu.
Ima li tko iskustva sa cuvanjem u medu ili izradi cokolade od gljiva?
Koliko vidim u med ne smiju ici svijeze, moze li netko to potvrditi? Nije li med antibakterijski, konzervans zbog secera ...? Sto se tice suhih one cak i oplemene med?
Ako dobro kontam kod izrade cokolade gljive se trebaju samljeti i temperatura otopljene cokolade ne smije biti iznad 33 celzija, jer se gubi potentnost?
I ono najbitnije, kak onda to dozirati?
Za cokoladu vjerojatno i nije problem ako se sve fino izmjesa, ali med, hm
Ima li tko iskustva sa cuvanjem u medu ili izradi cokolade od gljiva?
Koliko vidim u med ne smiju ici svijeze, moze li netko to potvrditi? Nije li med antibakterijski, konzervans zbog secera ...? Sto se tice suhih one cak i oplemene med?
Ako dobro kontam kod izrade cokolade gljive se trebaju samljeti i temperatura otopljene cokolade ne smije biti iznad 33 celzija, jer se gubi potentnost?
I ono najbitnije, kak onda to dozirati?
Za cokoladu vjerojatno i nije problem ako se sve fino izmjesa, ali med, hm
Re: Med, cokolada
Tako je. Svježi plodovi su 90% voda, ako ih se stavi dovoljno onda oni toliko razrijede med da se on pretvori u otopinu izuzetno hranjivu bakterijama i plijesnima. Pa tekuća kultura se radi s medom.Brain Surfer je napisao/la: Koliko vidim u med ne smiju ici svijeze, moze li netko to potvrditi?
Glupost, psilocybin je postojan do preko 120 stupnjeva.Brain Surfer je napisao/la:temperatura otopljene cokolade ne smije biti iznad 33 celzija
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
-
Jos bolje, jedna stvar manje na koju treba paziti. SuperHypnoToad je napisao/la:Glupost, psilocybin je postojan do preko 120 stupnjeva.Brain Surfer je napisao/la:temperatura otopljene cokolade ne smije biti iznad 33 celzija
-
E to te pitampecurko je napisao/la:A evo i teme o pohranjivanju u med
odrzavanje-potencije-gljiva-pohranjivan ... -t722.html
Sad sam se sjetio da postoji i ova tema:
post660.html#p660
post660.html#p660
-
Zakon. Sad malo prostudirat i odluciti sto s prvom turom. Osim naravno sto cu drapit i nekoliko svijezihHypnoToad je napisao/la:Sad sam se sjetio da postoji i ova tema:
post660.html#p660
@hypnoToad
meni nista nije jasno konstantno citam npr za tu temperaturu koja "ubija" psilocin itd,i sta je na kraju tacno,da je on dosta otporan i na visoke temperature ?
zasto onda kod susenja ne bi moglo da se to radi fenom i slicno ?
mali off topic,sorry
meni nista nije jasno konstantno citam npr za tu temperaturu koja "ubija" psilocin itd,i sta je na kraju tacno,da je on dosta otporan i na visoke temperature ?
zasto onda kod susenja ne bi moglo da se to radi fenom i slicno ?
mali off topic,sorry
To fathom Hell or soar angelic, just take a pinch of psychedelic
Ja sam sušio u rerni na 40 stepeni sa duvanjem i ubio skroz potentnost gljiva. Pojeo sam tri grama i ništa nisam osetio.
Kao što sam već podosta puta napisao, visoke temperature ne uništavaju psilocibin, zrak zagrijan na visoku temperaturu se kreće daleko brže i postupno tijekom vremena oksidira alkaloide. I normalno se može sušiti grijalicom ili fenom, suho je za nekoliko sati i za to vrijeme nema značajni utjecaj na alkaloide.