Ne , baš suprotno..crna magija se radi u tajnosti , upravo zbog toga da žrtva ne sazna da joj netko radi magiju ..sve do onog momenta kad se ta magija i ne pokaže ..očituje kroz svoje djelovanje..
Pa čak i tad mnogi odbacuju mogučnost djelovanja i postojanja magije . Još uvjek se to u mnogim kulturama smatra praznovjerjem, pogotovo danas ..kad je nastupilo novo i moderno doba .
Tako se dešava da netko poboli pa obilazi razne doktore a nitko mu nezna uzrok njegove bolesti pa tako ni lijek...sve dok mu se pažljivo i obzirno ne ubaci u uho jedna takva mogučnost ..da je ureknut..Meni su poznati takvi slučajevi..gdje su ljudi dolazili vračari da im skine uroke i čini ..ljudi koji su se smijali i smatrali sebe budalama što su se dali nagovoriti na jednu takvu seansu ..obred..No , kada su se nakon par dana vračali potpuno izmenjeni, ozdravljeni ,i sa nevjericom pričali kako im se stanje drastično popravilo itd itd...pričali su i vjerovali drukčije .Imao sam u obitelji takvu situaciju pa govorim iz prve ruke..i to ne jednu situaciju..
Po meni je velika greška da se magiju smatra nečim nadnaravnim , neobjašnjivim , egzotičnim ili ezoteričnim ..zato su mnogi skloni VJEROVATI da ne postoji ili postoji . Ja sam osobno protiv bilo kakvog vjerovanja i u bilo šta , pa tako i u magiju , ako nema dokaza i činjenica ..onda to za mene (momentalno) ne postoji . To vrjedi i za magiju ..no ..ipak nemojmo apriori ,zbog toga što ne vjerujemo u nešto odbaciti MOGUČNOST da možda nešto postoji. Elem , sad ću ponoviti činjenice o tom senatoru a to je ;
1. Crnkinjin otac je vrač u tom plemenu
2. Sam je izjavio da je bacio čini na senatora i to je izjavio nakon što se magija manifestirala
3. Šest puta na operaciji
4. dva puta na reanimaciji
5. umrla mama
6. u saobračajki polomio vratne kralješke i dva prsta na ruci
7. Koraljni rog mu je pukao sam od sebe
8. Dvometarska zmija u njegovoj kuči , koju je uhvatio i ubio
Za mene su to činjenice , kao što bi bile i za svaki sud da na temelju toga i izvedenih dokaza donese presudu u korist senatora i vrača strpa na dugogodišnju zatvorsku kaznu.Pogotovo jer je djelo priznao .
Daleko od toga da je svaka bolest ili nezgoda ili negativa u životu uzrokovana djelovanjem magije ili je nako bacio čini na nekog ..nisam za nikakav LOV NA VJEŠTICE , nisam ni Henrik Institoris , a nije mi namjera niti napisati novi Malleus Maleficarum..no jednako tako ne želim i ne mogu zatvarati oči pred nečim o čemu postoje tisučugodišnje predaje i vjerovanja , o nečem u što sam se i sam više puta uvjerio . Ne možemo se praviti nezainteresirani i odmahivati rukom i sve smatrati babljom pričom i praznovjericom samo zato jer neznamo principe i načine djelovanja pa smo to strpali u koš nadnaravnog ...okultnog.
Na sreču , povjest nas uči i pokazala je da su mnoge , mnoge stvari i potpuno prirodni fenomeni do jučer bili proglašavani nadnaravnim , čudima ,okultnim, i neobjašnjivim pojavama čiji se uzrok tražio uglavnom u djelovanju gospona vraga ili gospona boga . No , razvojem nauke , misli i novih spoznaja mnogi su takvi do jučer mistični i neobjašnjivi događaji i djelovanja izašli iz mraka praznovjerja ili vjerovanja te su danas opče poznate naučno objašnjene činjenice koje služe na dobrobit čovječanstva .
Zato za mene, magija nije i nesmije biti nikakva tabu tema , zaogrnuta u kojekakve paradigme intelektualnog šarlatanstva a u koju je pokušavaju i danas strpati ne znajuči njen pravi uzrok ni razlog ni način djelovanja . Takvi se ni malo ne razlikuju od onih iz srednjeg vjeka koji su nepoznanice tog formata svrstavali u djelovanje samog nečastivog , inkube i sukube , kao i u ostale okultne anatomije i sfere vješto zakamuflirane psipoljima , ezoterijama i ostalim tricama i kučinama.
Za mene , ..ne postoje natprirodni , neprirodni ili okultni fenomeni , jer apsolutno sve je prirodno . Jednog dana , a taj če dan sigurno doči na radost čovječanstva..skinut če se crna koprena i veo tajanstvenosti i nad magijom ..njezini principi i djelovanja bit če objašnjeni u udžbenicima ..postojat će i škola magije ..spoznat če se da nema crne ni bjele magije nego da postoje samo prirodna djelovanja sa prirodnim energijama i silama. Možda će čarobnjaci budučnosti stajati uz bok najboljim liječnicima pomažuči svojom energijom ili činima u liječenju bolesti i nezdravih stanja a možda će svojim "okultnim nadnaravnim" znanjem uništavati maligne stanice u ljudskom organizmu .Tko zna ?
Zvuči li ovo presmjelo ? Prefuturistički? Nije i nesmije biti ..jer nema nedostižnih ciljeva..nema neosvojivog znanja..čovječanstvo si to ne može dozvoliti ,ako se to ipak jednom desi ..da ne vidimo svjetlo na kraju tunela , da nam ciljevi postanu nedostižni a znanje neupotrebljivo bit če to znak da se nismo dovoljno potrudili..samo to, i ništa više..