(◕‿-) Mush Mush galerija
- dawsongeek
- Ima zahvala: 50 puta
- pohvaljen: 110 puta
Re: (◕‿-) Mush Mush galerija
pa lovila bi se jednako brzo i na talog u teglama ... a čvrsto formirani micelij se neće tako lako kontaminirat kao raž u teglama, a i uglavnom razumio sam da se talog od kave dodaje kao hranjivi dodatak supstratu i nikako drugačije ... i da zaboravih kad namačem raž 24 ili 48 sati namačem ju u mlakoj vodi u koju sam ubacio žličicu, dvje, tri kave. ako ju namačem 48 sati nakon 24 sata promjenim vodu.
I VODA JE OTROV U PREVELIKOJ DOZI ... BUDI UMJEREN !
kava se dodaje u kokos i ostali supstrat zato sto je puna dusika a i odrzava jako dugo vlagu ovo sa zlicicom dvije kave nisam radio niti ne planiram posto prokuhavam rizu a i raz samo sto mi se konolizira tegla na rizi jedno tjedan dana prije nego razi
aj radima to sa kavam ovak 50%kokosa 25%kavbe 25% pasteriziranog konjskog glisnjaka i na tu ukupnu masu dam 25% gipsa dobro promjesam i ucinak je ovakav 1.4litre twice sladoled 25grama suhog pf koji je jako mala gljivica meni odlicnio radi:) havla geeku na kava tipu samo ja berem gljive ranije nego vi tak da je ucinak jos i bolji ako cekam da oukne klobuk ja ih sve berem dan prije pucanja tako da imam 30% manji urod ali puno potentniju gljivu da nisu zajebani za brat uzgajal bi samo abortuse xyD
aj radima to sa kavam ovak 50%kokosa 25%kavbe 25% pasteriziranog konjskog glisnjaka i na tu ukupnu masu dam 25% gipsa dobro promjesam i ucinak je ovakav 1.4litre twice sladoled 25grama suhog pf koji je jako mala gljivica meni odlicnio radi:) havla geeku na kava tipu samo ja berem gljive ranije nego vi tak da je ucinak jos i bolji ako cekam da oukne klobuk ja ih sve berem dan prije pucanja tako da imam 30% manji urod ali puno potentniju gljivu da nisu zajebani za brat uzgajal bi samo abortuse xyD
- dawsongeek
ma dobiješ jednako potentnu gljivu ali koncentriraniju ... udio psilocibina i psilocina u 0.66 suhog materijala je 30% koncentriraniji od 0.99 ali njihov maseni udio je jednak ... al baš zbog toga su mi abortusići zakon ... šmmmdrmdmdrrm
Ja sam stavio kavu u tegle i fino se razvio micelij, sutra ću sve to miksat s kokosom pa ćemo vidjet. 1 od 10 tegli mi se kontaminirala, pa mislim da je ok prošao prvi dio.
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
Say hello to my little friends... I'm back
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
U jeate! Gorda na kak veliko stavljaš ti to? Kak dunjkaš to? Koliko je tegli tu? Ja rađe stavljam u manje posude, pa ako se nešto zarazi, da ne bacam sve.
Ali ovo tvoje genijalno izgleda
Ali ovo tvoje genijalno izgleda
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
U jedan boks stresem 4 velike kolonizirane tegle raži, pa miješam s kokosom... Kejsam direktno u boks, jer mi nema smisla u neke posude pa to u boks...radije iskoristim sve iz boksa sto mogu... A dunkanje...pa fino, natočim vode, ostavim dan, izlijem vodu i to je to...eventualno rukom pridrzim casing da ne pukne ili ispadne kad izljevam. Btw imam 4 boxa...a ovo je samo jedan akvarij... One najbolje primjerke cete tek vidit uskoro... ovo na slici je thai, a njime nisam ocaran nikako...male su i duplo slabije od npr argentine...a na istom supstratu i istim uvjetima.
Moje argentine 1.5g i letiš u svemir...
A što se kontaminacija tiče, u toolbox obavezno nabavi hidrogen peroksid 3%...ako se pojavi povrsinska plijesanj, našpricaš i nema je...a miceliju ne smeta ni najmanje...
Moje argentine 1.5g i letiš u svemir...
A što se kontaminacija tiče, u toolbox obavezno nabavi hidrogen peroksid 3%...ako se pojavi povrsinska plijesanj, našpricaš i nema je...a miceliju ne smeta ni najmanje...
"Just as a candle cannot burn without fire, men cannot live without a spiritual life."
- dawsongeek
McKenaii prvi fluš. Mali plod s dosta tvrdim i mesnatim stručcima. Navodno ovo gljive dobijete kad naručite jedan od onih magic mushroom kitova. Vidi se da je strain stvarno već fino "udomaćen" micelij juri oko tegle velikom brzinom i za već 13-15 dana je na 100% i još sam i puno reko.
Cambodian prvi fluš (dunkano prije prvog fluša). Veliki, zdravi, debeli plodovi. Kolonizacija tegle malo duža, 21-28 dana. Pošto rađa velike i debele gljive koje crpe supstrat preporučio bih malo dužu kolonizaciju kejka i onda dunk prije prvog fluša.