- Kejkovi - brašno smeđe riže + vermikulit
- Nakon šta se kejkovi izvade iz posuda, se namaču u vodi 24sata da upiju vode i imaju bolji urod, a nakon toga se uvaljaju u tanki sloj vermikulita i stave u terarij.
Pitanja:
1. Mora li voda biti destilirana i prethodno dobro prokuhana?
2. Mora li taj vermikulit biti dezinficiran, i ako da na koji način.
Pogledao sam ovaj video: let-s-grow-mushrooms-video-guide-za-pocetnike-t403.html
..no nisam nasao odgovor, koliko vidim ovdje stavljaju kejkove u vodu iz slavine i ne steriliziraju vermikulit.
Dunkanje kejkova - par pitanja
Dunkanje kejkova - par pitanja
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
"This is the biggest joke, I've ever played on ourselves"
Re: Dunkanje kejkova - par pitanja
ja nisan ništa sterilizira od tog i nisan ima problema
potpuno koloniziran kejk je otporan dosta na to sve...
potpuno koloniziran kejk je otporan dosta na to sve...
Thnx riz14
Ako ima tko jos sta za reci..samo dajte.
Ako ima tko jos sta za reci..samo dajte.
Svi moji postovi su izmišljeni tj. nemaju veze s stvarnošću i sve napisano je priča koja nema nikakve veze s stvarnim događajima i osobama.
Ja sam radio i sa sterilnim i nesterilnim i bez vermikulita. Nema neke razlike ni po urodu ni po kontaminacijama. Slažem se sa riz14.. Plijesan se lovi na rižu, teže na micelij. Pa dok je kejk full bijel, pričekaj još par dana da probavi rižu... Ja ih ostavim još 4-7 dana. Možda kod drugog dunjkanja koristit sterilni verm jer je kejk ozlijeđen tam di si ubrao gljivu, pa i skloniji kontaminaciji..
Lud je samo onaj čija se ludost ne poklapa sa ludošću većine.
Ok, puno hvala