Dnevnik 314
- yurigagarin
- Ima zahvala: 2 puta
- pohvaljen: 4 puta
Re: Dnevnik 314
Zavisi koliki ti volumen/litara zraka pumpa moze pumpati, testiraj, ubaci crijevo u vrecu slicne zapremine kao box, pa stopaj vrijeme dok se vreca ne napuse. Tak se mozes ravnati otprilike 1,5/2 puta zapremine kad napumpa nek se ugasi, Nastimaj u intervalima svaka 3 ili 4 sata nek napravi izmjenu zraka.
Najpre da i ja pohvalim divan dnevnik
Mozda bi bilo jednostavnije staviti pumpu na dno inkubatora, ukoliko ima mesta, a crevo izbaciti van,
da izduvava, CO2 se ionako skuplja na dnu, a vec imas rupe sa filter vatom, kroz koje je ulaziti
svez vazduh da nadomesti ovaj sto je "izasao"
Inace, mislim da ce ova spravica koju si napravio raditi 100%
Mozda bi bilo jednostavnije staviti pumpu na dno inkubatora, ukoliko ima mesta, a crevo izbaciti van,
da izduvava, CO2 se ionako skuplja na dnu, a vec imas rupe sa filter vatom, kroz koje je ulaziti
svez vazduh da nadomesti ovaj sto je "izasao"
Inace, mislim da ce ova spravica koju si napravio raditi 100%
As Above So Below
As Below So Above
As Below So Above
thx
oba prijedloga su dobra, ipak se budem držal upuhivanja jer sam već smislio način da zahrijem zrak koji ulazi. ima dosta crijeva, pa ću ga prvo sprovest kroz vodu u kojoj je grijač, pa će kolko tolko temp. bit konstantna....
evo i mali update o stanju, detalji dolaze uskoro.
preselio sam jednu teglu u posudu sa vermom i zatvorio sa folijom. ostale dvije tegle su isto spremne za selidbu i imat ću tri posude u boxu
pitanje: dok micelij ne izbije kroz verm, mora bit zatvoren bez dovoda zraka? ili da probušim foliju sa čačkalicom na gusto?
oba prijedloga su dobra, ipak se budem držal upuhivanja jer sam već smislio način da zahrijem zrak koji ulazi. ima dosta crijeva, pa ću ga prvo sprovest kroz vodu u kojoj je grijač, pa će kolko tolko temp. bit konstantna....
evo i mali update o stanju, detalji dolaze uskoro.
preselio sam jednu teglu u posudu sa vermom i zatvorio sa folijom. ostale dvije tegle su isto spremne za selidbu i imat ću tri posude u boxu
pitanje: dok micelij ne izbije kroz verm, mora bit zatvoren bez dovoda zraka? ili da probušim foliju sa čačkalicom na gusto?
". . . TO JE ONAJ IZVORNI OSJEĆAJ PLEMENA KOJE JE U ISTOM RITMU, A VOĐA JE DJ."
Mora postojati otvor za izmjenu plinova tijekom inkubacije, isto kao i s teglama. Posudu zatvori, na poklopcu probij 2-3 male rupe i to je to.
“Side? I am on nobody's side, because nobody is on my side, little orc.”
pozz, da si updateam dnevnik...
29.09. 21.00
term. 1 24,6
term. 2 27
term. 3 26
hidro. 59%
22.00
1 tegla vermikulita na sterilizaciji u ex. loncu - 1 sat
30.09. 22.00
posuda od sladoleda i vilica oprani i zatim obrisani u alkoholu
prebačena raž i T4 u verm, raž je pri dnu tegle imala jači miris (ko dobar speed
-posuda zatvorena folijom, zbog uputa u gajdu
T2 i T3 jako dobro napreduju, za koji dan idu u kejsing
3.10. 11.00
term. 1 24,5
term. 2 26,5
T2 i T3 spremne za suživot sa vermom
-u prvom kejsingu se pojavio micelij
4.10. 11.00
term. 1 27,5
term. 2 26
sterilizacija verma za ostale dvije tegle
-probušio par rupa na prvom kejsingu (dalje ledo 1), pojavilo se u među vremenu još micelija
22.30
-mjerenje protaka zraka pumpe: 35 l vreča puna za 10 min, znači moj box od 70 l je pun za 20 min.....
-selidba T3 i T2 u verm
-spajanje pumpe za zrak u box i programiranje tajmera da svaka 3 sata upali pumpu na 30 min....?????
i sve tri posude u boxu, pokrivene folijom i rupicama za zrak. pitanje: što mislite o rupicama za zrak na posudama?
izmjena zraka je svaka 3 sata po jedan i pol volumen boxa?
29.09. 21.00
term. 1 24,6
term. 2 27
term. 3 26
hidro. 59%
22.00
1 tegla vermikulita na sterilizaciji u ex. loncu - 1 sat
30.09. 22.00
posuda od sladoleda i vilica oprani i zatim obrisani u alkoholu
prebačena raž i T4 u verm, raž je pri dnu tegle imala jači miris (ko dobar speed
-posuda zatvorena folijom, zbog uputa u gajdu
T2 i T3 jako dobro napreduju, za koji dan idu u kejsing
3.10. 11.00
term. 1 24,5
term. 2 26,5
T2 i T3 spremne za suživot sa vermom
-u prvom kejsingu se pojavio micelij
4.10. 11.00
term. 1 27,5
term. 2 26
sterilizacija verma za ostale dvije tegle
-probušio par rupa na prvom kejsingu (dalje ledo 1), pojavilo se u među vremenu još micelija
22.30
-mjerenje protaka zraka pumpe: 35 l vreča puna za 10 min, znači moj box od 70 l je pun za 20 min.....
-selidba T3 i T2 u verm
-spajanje pumpe za zrak u box i programiranje tajmera da svaka 3 sata upali pumpu na 30 min....?????
i sve tri posude u boxu, pokrivene folijom i rupicama za zrak. pitanje: što mislite o rupicama za zrak na posudama?
izmjena zraka je svaka 3 sata po jedan i pol volumen boxa?
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
I 314, sta se desava kako napreduje?
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
paaaa, sve tri posude su žive i micelij nekako polakše izbija van na površinu, od oka bi reko da će za koji dan bit 30% pokriveno i dolazi na svijetlo.
vodim fizički dnevnik, pa ću stavit detalje dok dođem do otkrivanaj posuda.
inače, temperatura je konstantna, 26-28, vlaga je, mislim dobra jer se kondenzira na folji (iznutra), a i na miceliju se poznaju kapljice i vlaga. posuda 3 napreduje najbolje dok su 2 i 4 nešto slabije.
upuhivanje zraka je namješteno na 20 min, svaka 4 sata i čak sam razvio plan kako ću zrak prije zagrijati tak da ne postoje oscilacije u temperaturi.
komp mi je doma bio nešto u kavru, pa se nisam mogao javit. bez brige, sad sam tu )
pozdrav dnevniče 314,
znači nakon 16 dana kako sam preselio tri tegle raži u posude sa vermiklitom i nakon što je temperatura bila konstantna oko 26-28 stupnjeva, mixelij je polako izbijao na površinu i čini mi se da je usporio ili stao.
danas sam pregledao posude i od oka zaključio da bi ipak (po gajdu) minimalno 20% površine bilo zauzeto micelijem, pa sam ih otvorio i pustio na njih svijetlo od 6500K na 12-12 sati.
stavit cu slike da vidite dal' sam prerano pustio na pinanje i ako jesam, što bi se moglo dogoditi?
te što mi savjetujete....
thx
znači nakon 16 dana kako sam preselio tri tegle raži u posude sa vermiklitom i nakon što je temperatura bila konstantna oko 26-28 stupnjeva, mixelij je polako izbijao na površinu i čini mi se da je usporio ili stao.
danas sam pregledao posude i od oka zaključio da bi ipak (po gajdu) minimalno 20% površine bilo zauzeto micelijem, pa sam ih otvorio i pustio na njih svijetlo od 6500K na 12-12 sati.
stavit cu slike da vidite dal' sam prerano pustio na pinanje i ako jesam, što bi se moglo dogoditi?
te što mi savjetujete....
thx
-
- Ima zahvala: 101 put
- pohvaljen: 232 puta
Ma to je to, dok je pod lampom jos ce ono da se se razvija.
Lepo i zdravo izgleda.
Lepo i zdravo izgleda.
Da li biste radije bili zabrinuti genije ili vesela budala?
pozdrav dnevniče i pozdrav svim članovima, prijateljima, onima koji me prate, podržavaju i pomažu
evo, subota je i lagano čilam u toplini doma, ne da mi s nigdje ić, makar imam osjećaj da budem
u ovaj postu možete vidjeti neke slike iz labosa i tak....
pa da krenemo: (i da usput isprobam novi način uplodanja slika:)
btw, stanje u boxu je sad LUDOOO od kad sam stavio na pinanje, napoklopcu boxa se stvara puno kondenzacije...hahaha....dobro je to, al' me fascinirana što taj mali micelij može napraviti....temperatura je čist ok, a vlaga je oko 85% ŽIVELI!!!
evo, subota je i lagano čilam u toplini doma, ne da mi s nigdje ić, makar imam osjećaj da budem
u ovaj postu možete vidjeti neke slike iz labosa i tak....
pa da krenemo: (i da usput isprobam novi način uplodanja slika:)
btw, stanje u boxu je sad LUDOOO od kad sam stavio na pinanje, napoklopcu boxa se stvara puno kondenzacije...hahaha....dobro je to, al' me fascinirana što taj mali micelij može napraviti....temperatura je čist ok, a vlaga je oko 85% ŽIVELI!!!